ABC dieta potřebuje Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu. Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie podle kategorií, v souladu s vlastními preferencemi.
Technické cookies
Jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Technické cookies nemohou být individuálně deaktivovány nebo aktivovány.
Analytické cookies
Umožňují nám měření statistik návštěvnosti a výkonu našeho webu. Takto získaná data zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které by ukazovaly na konkrétní uživatelé našeho webu.
Druh škrobu; skládá se z mnoha rozvětvených polysacharidů glukózy. Amylopektinové molekuly jsou větší a více otevřené než amylózové, tím se škrob lépe tráví a má vyšší GI než škroby, které tvoří amyláza. Většinu škrobů tvoří ze 70-80 % amylopektin a z 20-30 % amylóza.