Lepek

Směs bílkovin (gliadin, hordein, avenin a sekanin) obsažených v obi Iných zrnech. Díky lepku lze z mouky vytvářet těsto. Při celiakii (alergie na gliadin = nesnášenlivost lepku) dochází ke změně povrchu sliznice tenkého střeva, mizí mikroklky a klky, zmenšuje se schopnost trávení a vstřebávání živin. Typickými příznaky celiakie jsou průjmy, zvýšená plynatost, křeče, pokles hmotnosti, únava, bolest hlavy. Takto postižení lidé musí dodržovat bezlepkovou dietu.

Zdroj: Kniha Hubneme s rozumem

Krabičkové diety

ABC již vyzkoušeli:
Získejte přehled o slevách a akcích pořádaných ABC dietou:
E-mail:
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.
Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 733
178
645
CZ EN DE
Přihlášení do klientské sekce
Přihlášení do klientské sekce
Připomenutí hesla
Lákavé snídaně, svačiny, obědy i večeře Perfektní chuť, kvalitní a svěží suroviny Pobočky máme v 30 městech České republiky