Černý rybíz

Černý rybíz má vysoký obsah vitaminu C, který je vzhledem ke své schopnosti zlepšovat vstřebávání železa životně důležitý pro vegetariány. Při stejném váhovém množství obsahuje černý rybíz čtyřikrát víc vitaminu C než pomeranč. Z jedné polévkové lžíce o obsahu 15 g získá organismus 30 mg vitaminu C, což jsou tři čtvrtiny doporučené denní dávky. Výzkumy bylo prokázáno, že vitamin C obsažený v černém rybízu je mimořádně stabilní; rybízový sirup ztratí za rok pouze 15 procent tohoto vitaminu.
Slupky z černého rybízu obsahují pigment zvaný antokyan, který zabraňuje šíření bakterií typu E - časté příčiny žaludečních potíží. Ve Skandinávii se sušené rozemleté slupky používají jako prostředek proti průjmu.
 

Antokyan má navíc protizánětlivé účinky, proto nápoje z černého rybízu tiší bolesti v krku.
UPOZORNĚNÍ
Šťávu z černého rybízu je třeba důkladně ředit. I hotové rybízové džusy raději ještě rozředíme, jinak mohou přispívat ke vzniku rozsáhlých zubních kazů.

Krabičkové diety

ABC již vyzkoušeli:
Získejte přehled o slevách a akcích pořádaných ABC dietou:
E-mail:
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.
Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 733
178
645
CZ EN DE
Přihlášení do klientské sekce
Přihlášení do klientské sekce
Připomenutí hesla
Lákavé snídaně, svačiny, obědy i večeře Perfektní chuť, kvalitní a svěží suroviny Pobočky máme v 30 městech České republiky